

برگزاری آزمون تافل
برگزاری آزمون TOEFL به شکل pbt از سال ۱۳۸۲ شروع و تا سال ۱۳۹۱ ادامه یافت. سازمان ETS، برگزار کننده آزمون، از سال ۱۳۹۱ آزمون pbt تافل را برای کشورهایی که برگزار کننده آزمون ibt هستند مختومه اعلام کرد و آزمون تافل را بر اساس ibt ادامه داد. دانشگاه اصفهان با فراهم نمودن امکانات مورد نیاز برگزاری امتحان تافل ibt را شروع خواهد نمود.
توضیحاتی پیرامون آزمون تافل
آزمون انگلیسی تافل (TOEFL) که برگرفته از سرواژگان Test of English as a Foreign Language به معنای آزمون انگلیسی به عنوان زبان بیگانه است، آزمونی است که میزان توانایی افراد را در زمینه برقراری ارتباط به زبان انگلیسی در سطح دانشگاهها و موسسات آموزشی میسنجد. این آزمون توسط موسسه ایتیاس (ETS) در دو نوع کاغذی و اینترنتی برگزار میشود و در بیش از نه هزار دانشگاه و موسسه از بیش از یکصدو سی کشور جهان مورد پذیرش قرار میگیرد. تافل اولین بار در سال ۱۹۶۴ برگزار شد و پس از آن تا کنون نزدیک به ۲۰ میلیون نفر در این آزمون شرکت کردهاند.
آزمون اینترنتی تافل Ibt
این آزمون در اواخر ۲۰۰۵ معرفی شد و به میزان قابل توجهی جایگزین دو نوع دیگر «مبتنی بر کامپیوتر» و «مبتنی بر دفترچه» گردید. این آزمون ابتدا در کشورهای آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان و ایتالیا برگزار گردید و از سال ۲۰۰۶ به کشورهای دیگر نیز بتدریج راه یافت. آزمون «مبتنی بر کامپیوتر» یا CBT در سپتامبر ۲۰۰۶ متوقف شد.
در این نوع آزمون شرکت کنندگان بایستی در تاریخهای مشخص شده در محل حوزه آزمون حضور پیدا کرده و از طریق اینترنت آزمون را برگزار کنند. اعتبار مدرک این آزمون با مدارک امتحانات تافل قدیمی یکسان است ولی این آزمون دارای تفاوتهایی میباشد که از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
برخلاف تافل قدیمی که بیشتر تاکید بر روی گرامر بود، این آزمون تمامی مهارتهای زبانی را پوشش میدهد.
فاصله زمانی بین شرکت در آزمون و دریافت نتیجه بر روی اینترنت حدود دو هفته میباشد.
این آزمون هر ماه چند بار برگزار شده و داوطلبان آزادی عمل بیشتری در انتخاب تاریخ آزمون دارند.
این آزمون ۴ ساعته بوده و دارای ۴ بخش است. هر بخش ممکن است یک یا حتی چندمهارت را مورد آزمایش قرار دهد. یادداشت برداری در این روش بر خلاف روش مبتنی بر دفترچه مجاز است. این آزمون نمیتواند بیشتر از یک بار در هفته برگزار شود. البته باید دقت کرد که ممکن است یک یا چند بخش به صورت طولانی (طولانی تر از حد معمول) ارائه شوند. در این صورت مشخص نیست کدام بخش از سوالها واقعاً تصحیح شده و جزو نمره در نظر گرفته میشوند. انتخاب سوالات تقریباً به صورت تصادفی است.
۱. مهارت خواندن (Reading Comprehension)
بخش خواندن دارای ۳ الی ۵ متن بلند و سوالاتی در مورد این متنها است. موضوع متنها آکادمیک بوده و معمولاً در کتابهای دانشگاهی یافت میشوند. سوالات عمدتاً در مورد موضوع اصلی متن، جزئیات، برداشتها، نحوه دیگر بیان جملات، جایگذاری جملات، واژههای مترادف میباشد. در آزمون ibt دانشجو باید مهارتهایی نظیر خلاصه برداری، برداشت سریع ایدههای اصلی و جدولبندی را دارا باشد. به طور کلی نیازی به اطلاعات قبلی در مورد متن نیست اما اطلاعات قبلی میتواند کمک کننده باشد.
۲. مهارت شنیداری (Listening Comprehension)
این بخش شامل شش متن میباشد؛ دو مکالمه دانشجویی و چهار متن نیز شبیه سازی کلاس درس دانشگاهی و مباحثات است.
۳. مهارت گفتاری (Speaking Comprehension)
این بخش مجموعاً شامل شش قسمت است؛ دو قسمت مستقل که در هرکدام از آنها یک سوال درباره زندگی آکادمیک مطرح میشود و دانشجو باید در مورد آن صحبت کند. چهار قسمت هم به صورت مجتمع است که بخشهای reading ،listening همراه با بخش speaking وجود دارد. در این بخشها دانشجو باید در مورد خلاصهٔ متنی که میخواند یا میشنود و یا ایدههای جدید خود در مورد این متون صحبت کند. این صحبتها باید دقیق، واضح و دارای تجزیه و تحلیل دقیق از اطلاعات ارائه شده باشد.
۴. مهارت نوشتاری (Writing Comprehension)
این بخش شامل دو قسمت است. یک قسمت مجتمع و یک قسمت مستقل. در بخش مجتمع دانشجو باید متن آکادمیکی را بخواند، سپس به ادامهٔ آن گوش دهد و بعد از آن نظرات خود را در مورد متن بنویسد. در بخش مستقل نیز دانشجو یک مقالهٔ شخصی در مورد سوال ارائه شده مینویسد.
نمره هر یک از مهارتها بین ۰ تا ۳۰ بوده و در مجموع نمره بین ۰ تا ۱۲۰ است. نمره ۷۹ یا ۸۰ این آزمون معادل ۵۵۰ آزمون کاغذی شناخته میشود که برای ورود به اکثر دانشگاهها در مقطع تحصیلات تکمیلی مورد نیاز است.
منابع مورد نیاز آزمون تافل اینترنتی ( TOEFL IBT ) : منابع لازم برای آمادگی در آزمون تافل بسیار متنوع و زیاد هستند . بخصوص برای iBT تعداد منابع بیشتر از pbt می باشد .
در زیر فهرستی از منابع تافل قابل مشاهده می باشد.
۱. Barron’s ، Kaplan ، Cambridge ، ETS ، Longman
۲. North Star building skills for the TOEFL iBT » High Intermediate
برای کسانی که تا به حال آزمون تافل نداده اند و اخیرا کتابهایی مانند New Interchangeیا Top Notch را به پایان رسانده اند شروع خوبی خواهد بود. این کتاب مروری بر مهارت های آزمون دارد و میتوان آن را قبل از کتاب لانگم مطالعه نمود
۳. Longman TOEFL iBT :
از جمله منابع مفید برای آزمون تافل بخصوص برای شروع و یا افرادی با سطح زبان نه چندان بالا می باشد. سطح سوالات آن از آزمون واقعی پایین تر است.یکی از قابلیت های خوب این کتاب داشتن نرم افزار شبیه سازی شده ی آزمون تافل می باشد.اگر شخص تمایل به حضور در کلاس های تافل نداشته باشد این کتاب بهترین مرجع برای آغاز آموزش شیوه ی پرسش ها در آزمون می باشد.
۴. Delta's Key to the Next Generation TOEFL Test » Advanced Skill Practice for the iBT
دارای آموزش بخش به بخش مهارت های لازم جهت آمادگی آزمون است. این کتاب عموماً از کتاب Barron's ساده تر و از Longman سخت تر تلقی می شود.میتوان به جرات گفت این کتاب یکی از مهمترین رفرنس های توصیه شده است و مطالعه ی دقیق آن دانش خوبی در مورد علوم مورد سوال در تافل در اختیار خواننده قرار می دهد.
۵. Barron's How to Prepare for the TOEFL
از جمله معروف ترین منابع این امتحان است که دارای بخش آموزش مهارت های مختلف و تست های فراوان است.مهارت های آموزش داده شده در این کتاب با کتاب دلتا متفاوت است. به این صورت که در این کتاب بیشتر نویسنده بر روی تقویت مهارت هایی مانند نت برداری ، تشخیص ایده ی اصلی ، و....کار میکند در صورتیکه در کتاب دلتا شما دقیقا با سوالاتی که در آزمون دیده خواهد شد از قبل آشنا میشوید.در اصل کتاب باروزن دو بخش داری. یک بخش شامل آموزش مهارت های گفته شده و بخش دوم ۷ سری کامل آزمون های تافل می باشد. از مزایای دیگر این کتاب نرم افزار شبیه سازی شده ی آن است که میتوانید ۷تست های کامل را در آن پیگیری نمایید. سطح امتحان واقعی تا حدودی نزدیک به تست های این کتاب می باشد. قسمت شنیداری این کتاب نسبت به منابع دیگر قویتر بوده و بشدت توصیه میشود.
۶. ETS Official Guide to iBT TOEFL
اگرچه تست های این کتاب کمی ساده تر از آزمون واقعی هستند، اما از نظر نوع سوالات شبیه آزمون واقعی می باشند. نظرات نمره دهندگان ETS به نمونه های واقعی writing و speaking داوطلبان بسیار آموزنده است.
۷. Mastering skills For The TOEFL iBT :
. کتابی بسیار خوب با تمرینات بسیار در ۴ مهارت مورد نیاز می باشد. تمرینات شنیداری این کتاب میتواند گامی مفید در جهت تقویت مهارت شنیداری شما باشد. اگر تا روز آزمون فرصت زیادی دارید از بخش شنیداری این کتاب چشم پوشی نکنید.
۸. ambridge Preparation for the TOEFL
کتاب کمبریج از نظر ساختار و رویکرد آموزشی بسیار به دلتا شبیه می باشد. لذا کسی که دلتا را آموزش دیده بهتر است از تستهای کامل نرم افزار شبیه سازی شده ی کمبریج که بسیار توصیه شده است استفاده نماید. نرم افزار شامل ۷ دوره تست های کامل است که شما را با محیط آزمون آشنا میسازد
۹. he Complete Guide To The TOEFL Test,iBT Edition
این کتاب به کتاب تامسون معروف می باشد و برای کسانی که به زمان زیادی تا آزمون دارند و به دنبال ممارست بیشتر هستند مرجع مناسبی است
۱۰. KAPLAN Internet-Based TOEFL
کاپلان یکی دیگر از مراجع بنام این آزمون است. موردی که اکثرا در باب این کتاب اشاره میگردد این است که سطح این کتاب کمی از آزمون اصلی دشوار تر است. در کنار آن یک نرم افزار شبیه سازی شده وجود دارد که دارای ۴ دوره تست های کامل می باشد. شما میتوانید برای ممارست بیشتر از این نرم افزار بهره ببرید. »»» اگر به دنبال یک کتاب خوب در زمینه ی نوشتار می گردید می توانید با کتاب های زیر شروع کنید
۱۱.How To prepares For The TOEFL ESSAY
این کتاب از انتشارات بارونز بوده و فقط به قسمت Independent آزمون می پردازد. شما قادر خواهید بود ۱۸۵ انشاء در موضوعات مختلف در انتهای آن بیابید.
.