برگزاري آزمون تافل
برگزاري آزمون TOEFL به شكل pbt از سال ۱۳۸۲ شروع و تا سال ۱۳۹۱ ادامه يافت. سازمان ETS، برگزار كننده آزمون، از سال ۱۳۹۱ آزمون pbt تافل را براي كشورهايي كه برگزار كننده آزمون ibt هستند مختومه اعلام كرد و آزمون تافل را بر اساس ibt ادامه داد. دانشگاه اصفهان با فراهم نمودن امكانات مورد نياز برگزاري امتحان تافل ibt را شروع خواهد نمود.
توضيحاتي پيرامون آزمون تافل
آزمون انگليسي تافل (TOEFL) كه برگرفته از سرواژگان Test of English as a Foreign Language به معناي آزمون انگليسي به عنوان زبان بيگانه است، آزموني است كه ميزان توانايي افراد را در زمينه برقراري ارتباط به زبان انگليسي در سطح دانشگاهها و موسسات آموزشي ميسنجد. اين آزمون توسط موسسه ايتياس (ETS) در دو نوع كاغذي و اينترنتي برگزار ميشود و در بيش از نه هزار دانشگاه و موسسه از بيش از يكصدو سي كشور جهان مورد پذيرش قرار ميگيرد. تافل اولين بار در سال ۱۹۶۴ برگزار شد و پس از آن تا كنون نزديك به ۲۰ ميليون نفر در اين آزمون شركت كردهاند.
آزمون اينترنتي تافل Ibt
اين آزمون در اواخر ۲۰۰۵ معرفي شد و به ميزان قابل توجهي جايگزين دو نوع ديگر «مبتني بر كامپيوتر» و «مبتني بر دفترچه» گرديد. اين آزمون ابتدا در كشورهاي آمريكا، كانادا، فرانسه، آلمان و ايتاليا برگزار گرديد و از سال ۲۰۰۶ به كشورهاي ديگر نيز بتدريج راه يافت. آزمون «مبتني بر كامپيوتر» يا CBT در سپتامبر ۲۰۰۶ متوقف شد.
در اين نوع آزمون شركت كنندگان بايستي در تاريخهاي مشخص شده در محل حوزه آزمون حضور پيدا كرده و از طريق اينترنت آزمون را برگزار كنند. اعتبار مدرك اين آزمون با مدارك امتحانات تافل قديمي يكسان است ولي اين آزمون داراي تفاوتهايي ميباشد كه از جمله ميتوان به موارد زير اشاره كرد:
برخلاف تافل قديمي كه بيشتر تاكيد بر روي گرامر بود، اين آزمون تمامي مهارتهاي زباني را پوشش ميدهد.
فاصله زماني بين شركت در آزمون و دريافت نتيجه بر روي اينترنت حدود دو هفته ميباشد.
اين آزمون هر ماه چند بار برگزار شده و داوطلبان آزادي عمل بيشتري در انتخاب تاريخ آزمون دارند.
اين آزمون ۴ ساعته بوده و داراي ۴ بخش است. هر بخش ممكن است يك يا حتي چندمهارت را مورد آزمايش قرار دهد. يادداشت برداري در اين روش بر خلاف روش مبتني بر دفترچه مجاز است. اين آزمون نميتواند بيشتر از يك بار در هفته برگزار شود. البته بايد دقت كرد كه ممكن است يك يا چند بخش به صورت طولاني (طولاني تر از حد معمول) ارائه شوند. در اين صورت مشخص نيست كدام بخش از سوالها واقعاً تصحيح شده و جزو نمره در نظر گرفته ميشوند. انتخاب سوالات تقريباً به صورت تصادفي است.
۱. مهارت خواندن (Reading Comprehension)
بخش خواندن داراي ۳ الي ۵ متن بلند و سوالاتي در مورد اين متنها است. موضوع متنها آكادميك بوده و معمولاً در كتابهاي دانشگاهي يافت ميشوند. سوالات عمدتاً در مورد موضوع اصلي متن، جزئيات، برداشتها، نحوه ديگر بيان جملات، جايگذاري جملات، واژههاي مترادف ميباشد. در آزمون ibt دانشجو بايد مهارتهايي نظير خلاصه برداري، برداشت سريع ايدههاي اصلي و جدولبندي را دارا باشد. به طور كلي نيازي به اطلاعات قبلي در مورد متن نيست اما اطلاعات قبلي ميتواند كمك كننده باشد.
۲. مهارت شنيداري (Listening Comprehension)
اين بخش شامل شش متن ميباشد؛ دو مكالمه دانشجويي و چهار متن نيز شبيه سازي كلاس درس دانشگاهي و مباحثات است.
۳. مهارت گفتاري (Speaking Comprehension)
اين بخش مجموعاً شامل شش قسمت است؛ دو قسمت مستقل كه در هركدام از آنها يك سوال درباره زندگي آكادميك مطرح ميشود و دانشجو بايد در مورد آن صحبت كند. چهار قسمت هم به صورت مجتمع است كه بخشهاي reading ،listening همراه با بخش speaking وجود دارد. در اين بخشها دانشجو بايد در مورد خلاصهٔ متني كه ميخواند يا ميشنود و يا ايدههاي جديد خود در مورد اين متون صحبت كند. اين صحبتها بايد دقيق، واضح و داراي تجزيه و تحليل دقيق از اطلاعات ارائه شده باشد.
۴. مهارت نوشتاري (Writing Comprehension)
اين بخش شامل دو قسمت است. يك قسمت مجتمع و يك قسمت مستقل. در بخش مجتمع دانشجو بايد متن آكادميكي را بخواند، سپس به ادامهٔ آن گوش دهد و بعد از آن نظرات خود را در مورد متن بنويسد. در بخش مستقل نيز دانشجو يك مقالهٔ شخصي در مورد سوال ارائه شده مينويسد.
نمره هر يك از مهارتها بين ۰ تا ۳۰ بوده و در مجموع نمره بين ۰ تا ۱۲۰ است. نمره ۷۹ يا ۸۰ اين آزمون معادل ۵۵۰ آزمون كاغذي شناخته ميشود كه براي ورود به اكثر دانشگاهها در مقطع تحصيلات تكميلي مورد نياز است.
منابع مورد نياز آزمون تافل اينترنتي ( TOEFL IBT ) : منابع لازم براي آمادگي در آزمون تافل بسيار متنوع و زياد هستند . بخصوص براي iBT تعداد منابع بيشتر از pbt مي باشد .
در زير فهرستي از منابع تافل قابل مشاهده مي باشد.
1. Barron’s ، Kaplan ، Cambridge ، ETS ، Longman
2. North Star building skills for the TOEFL iBT » High Intermediate
براي كساني كه تا به حال آزمون تافل نداده اند و اخيرا كتابهايي مانند New Interchangeيا Top Notch را به پايان رسانده اند شروع خوبي خواهد بود. اين كتاب مروري بر مهارت هاي آزمون دارد و ميتوان آن را قبل از كتاب لانگم مطالعه نمود
3. Longman TOEFL iBT :
از جمله منابع مفيد براي آزمون تافل بخصوص براي شروع و يا افرادي با سطح زبان نه چندان بالا مي باشد. سطح سوالات آن از آزمون واقعي پايين تر است.يكي از قابليت هاي خوب اين كتاب داشتن نرم افزار شبيه سازي شده ي آزمون تافل مي باشد.اگر شخص تمايل به حضور در كلاس هاي تافل نداشته باشد اين كتاب بهترين مرجع براي آغاز آموزش شيوه ي پرسش ها در آزمون مي باشد.
4. Delta's Key to the Next Generation TOEFL Test » Advanced Skill Practice for the iBT
داراي آموزش بخش به بخش مهارت هاي لازم جهت آمادگي آزمون است. اين كتاب عموماً از كتاب Barron's ساده تر و از Longman سخت تر تلقي مي شود.ميتوان به جرات گفت اين كتاب يكي از مهمترين رفرنس هاي توصيه شده است و مطالعه ي دقيق آن دانش خوبي در مورد علوم مورد سوال در تافل در اختيار خواننده قرار مي دهد.
5. Barron's How to Prepare for the TOEFL
از جمله معروف ترين منابع اين امتحان است كه داراي بخش آموزش مهارت هاي مختلف و تست هاي فراوان است.مهارت هاي آموزش داده شده در اين كتاب با كتاب دلتا متفاوت است. به اين صورت كه در اين كتاب بيشتر نويسنده بر روي تقويت مهارت هايي مانند نت برداري ، تشخيص ايده ي اصلي ، و....كار ميكند در صورتيكه در كتاب دلتا شما دقيقا با سوالاتي كه در آزمون ديده خواهد شد از قبل آشنا ميشويد.در اصل كتاب باروزن دو بخش داري. يك بخش شامل آموزش مهارت هاي گفته شده و بخش دوم 7 سري كامل آزمون هاي تافل مي باشد. از مزاياي ديگر اين كتاب نرم افزار شبيه سازي شده ي آن است كه ميتوانيد 7تست هاي كامل را در آن پيگيري نماييد. سطح امتحان واقعي تا حدودي نزديك به تست هاي اين كتاب مي باشد. قسمت شنيداري اين كتاب نسبت به منابع ديگر قويتر بوده و بشدت توصيه ميشود.
6. ETS Official Guide to iBT TOEFL
اگرچه تست هاي اين كتاب كمي ساده تر از آزمون واقعي هستند، اما از نظر نوع سوالات شبيه آزمون واقعي مي باشند. نظرات نمره دهندگان ETS به نمونه هاي واقعي writing و speaking داوطلبان بسيار آموزنده است.
7. Mastering skills For The TOEFL iBT :
. كتابي بسيار خوب با تمرينات بسيار در 4 مهارت مورد نياز مي باشد. تمرينات شنيداري اين كتاب ميتواند گامي مفيد در جهت تقويت مهارت شنيداري شما باشد. اگر تا روز آزمون فرصت زيادي داريد از بخش شنيداري اين كتاب چشم پوشي نكنيد.
8. Cambridge Preparation for the TOEFL
كتاب كمبريج از نظر ساختار و رويكرد آموزشي بسيار به دلتا شبيه مي باشد. لذا كسي كه دلتا را آموزش ديده بهتر است از تستهاي كامل نرم افزار شبيه سازي شده ي كمبريج كه بسيار توصيه شده است استفاده نمايد. نرم افزار شامل 7 دوره تست هاي كامل است كه شما را با محيط آزمون آشنا ميسازد
9. The Complete Guide To The TOEFL Test,iBT Edition
اين كتاب به كتاب تامسون معروف مي باشد و براي كساني كه به زمان زيادي تا آزمون دارند و به دنبال ممارست بيشتر هستند مرجع مناسبي است
10. KAPLAN Internet-Based TOEFL
كاپلان يكي ديگر از مراجع بنام اين آزمون است. موردي كه اكثرا در باب اين كتاب اشاره ميگردد اين است كه سطح اين كتاب كمي از آزمون اصلي دشوار تر است. در كنار آن يك نرم افزار شبيه سازي شده وجود دارد كه داراي 4 دوره تست هاي كامل مي باشد. شما ميتوانيد براي ممارست بيشتر از اين نرم افزار بهره ببريد. »»» اگر به دنبال يك كتاب خوب در زمينه ي نوشتار مي گرديد مي توانيد با كتاب هاي زير شروع كنيد
11. How To prepares For The TOEFL ESSAY
اين كتاب از انتشارات بارونز بوده و فقط به قسمت Independent آزمون مي پردازد. شما قادر خواهيد بود 185 انشاء در موضوعات مختلف در انتهاي آن بيابيد.